- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
HDR HC 5E
Dlaczego importując obraz z kamery (i.Link) przy pomocy Picture Motion Browser 2.0.0.2 mam clipy poszatkowane na sekundowe kawałki? Czy jest gdzieś spolszczenie do tego programu? Jak rozumieć komunikat z kamery "Brak obr. wyj. w VCR HDV/DV nie zm. z przew i.Link"?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem jak jest w przypadku Picture Motion Browser ale inne programy tego typu zawsze mają opcję dzielenia filmu wg scen lub odcinków czasowych. Przeważnie jest to właśnie tak ustawione domyślnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kerownik2 napisał(a):
Dlaczego importując obraz z kamery (i.Link) przy pomocy Picture Motion Browser 2.0.0.2 mam clipy poszatkowane na sekundowe kawałki? Czy jest gdzieś spolszczenie do tego programu? Jak rozumieć komunikat z kamery "Brak obr. wyj. w VCR HDV/DV nie zm. z przew i.Link"?
Witam,
Potwierdzam informację przekazaną przez „ekamisa”. Wszystkie programy, które znamy do montażu nieliniowego ( również „Picture Motion Browser” ) przechwytując materiał filmowy dzielą go na sceny. Następnie przed nagraniem płyty DVD użytkownik dokonuje odpowiedniego wyboru materiału. W efekcie końcowym film DVD jest w całości.
Pozdrawiam,
Radek
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
I ja potwierdzam. Każdy znany mi program (Pinnacle, Ulead) dzieli na sekwencje z reguły zgodne z sekwencjami filmowania i to można w różny sposób ustawiać. A jak to jest w PMB? Instrukcja na http://www.domore.sony.pl/ nic nie mówi o szatkowaniu ujęcia na kawałeczki. I dalej nie wiem nic na temat tajemniczego komunikatu (w drugiej części pytania). PZDR!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kerownik2 napisał(a):
I ja potwierdzam. Każdy znany mi program (Pinnacle, Ulead) dzieli na sekwencje z reguły zgodne z sekwencjami filmowania i to można w różny sposób ustawiać. A jak to jest w PMB? Instrukcja na http://www.domore.sony.pl/ nic nie mówi o szatkowaniu ujęcia na kawałeczki. I dalej nie wiem nic na temat tajemniczego komunikatu (w drugiej części pytania). PZDR!
Witaj,
Z informacji jakie uzyskałem, program „PMB” powinien tworzyć podział zgodnie z sekwencjami filmowania. Niestety nie jest możliwa regulacja tego parametru. Zainstalowany program na kilku komputerach przeznaczonych do szkoleń i prezentacji pracuje poprawnie, również podany komunikat nie wystąpił. Dlatego też nie będę w stanie podpowiedzieć, jaka może być przyczyna nieprawidłowości.
Program „PMB” nie występuje w polskiej wersji.
Pozdrawiam,
Radek
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przyczyną problemów były nieprawidłowe ustawienia w kamerze (brak konwersji i przesyłanie obrazu w trybie "auto"). Kończę temat ponieważ problem rozwiązany. Szkoda tylko, że wsparie techniczne SONY nie potrafiło mi pomóc. Pozdrawiam!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kerownik2 napisał(a):
Przyczyną problemów były nieprawidłowe ustawienia w kamerze ...
Widzę, że powstało kolejne forum, które przyciąga osoby potrzebujące udowodnić swoją wyższość – prawda kero ?
Oby jak najmniej takich postów. Rozważam zakup kamery oraz TV, może jest więcej takich osób, a ten temat nie wiadomo po co został założony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kerownik2 napisał(a):
Witam,
Potwierdzam informację przekazaną przez „ekamisa”. Wszystkie programy, które znamy do montażu nieliniowego ( również „Picture Motion Browser” ) przechwytując materiał filmowy dzielą go na sceny. Następnie przed nagraniem płyty DVD użytkownik dokonuje odpowiedniego wyboru materiału. W efekcie końcowym film DVD jest w całości.
Pozdrawiam,
Radek
Z tym dzieleniem na sceny a właściwie z wyłączeniem detekcji scen w dużym vegasie bywa różnie gdyż jest bardzo wybredny.
W wersji 9 i obecnie 11 chyba z siódmą poprawką a przynajmniej ostatnią uporczywie dokonuje podziału na sceny mimo wyłączonej opcji dzielenia no może nie na tyle jak przy włączonej, dlatego przechwytuję HDV Split